Osmanović-Heidari: Nastaviti uspješnu kulturnu saradnju BiH i Irana

Avatar admin | 10/03/2018 55 Views 0 Likes 5 On 5 Ratings

55 Views 5 On 5 Ratings Rate it

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović razgovarao je u Sarajevu s ambasadorom Islamske Republike Iran u BiH Mahmoudom Heidarijem o saradnji dviju zemalja posebno u oblasti kulture.

– Stalo nam je da imamo dobru kulturnu saradnju s Islamskom Republikom Iran. Radi se o staroj civilizaciji od koje se ima šta naučiti, posebno u oblasti obnove i konzervacije starih rukopisa – rekao je Osmanović i dodao da je potrebno izraditi plan kulturne, obrazovne i sportske saradnje za naredne dvije godine.

Heidari založio se za uspostavljanje veće kulturne razmjene između dviju država te ponudio pomoć iranskih profesora i stručnjaka u očuvanju starih rukopisa.

Predstavnici ambasade Islamske Republike Iran informisali su Osmanovića da će u februaru naredne godine biti po četvrti put održana Sedmica iranskog filma u Sarajevu, a značajnu pažnju posvećuju i događajima u okviru Sedmice iranske kulture u nekoliko gradova BiH.

Sagovornici su izrazili očekivanje da će predstojeći izbori proteći u demokratskoj atmosferi, te da će biti nastavljena uspješna saradnja IR Iran i BiH – saopšteno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

(Agencije)


55 Views 5 On 5 Ratings Rate it

Napisao admin


%d bloggers like this: